Ik woon sinds 2016 in Nederland en in het begin was het niet zo eenvoudig om terug te keren naar het professionele veld waartoe ik behoorde, maar met veel toewijding en eigenwijsheid ben ik vandaag de chef-kok van een 5-sterren hotel van een internationale luxeketen. Verder ben ik onlangs verkozen tot voorzitter van de Vereniging van Italiaanse Chefs in Nederland: deze figuur vertrouwt mij de eer toe om woordvoerder en promotor te zijn van Italiaanse professionals die werkzaam zijn op culinair gebied in Nederland.

Ik wil deze nieuwe uitdaging ook aangaan als de mogelijkheid om te proberen de visie van de Italiaanse keuken in het buitenland te veranderen, niet langer geminimaliseerd tot "pasta en pizza", maar effectief als iets dat verband houdt met onze cultuur en dat Italianen onderscheidt als serieuze professionals en kenners van het onderwerp.

Het is mijn bedoeling om dit engagement uit te breiden naar een meer tastbaar niveau om de stem van restauranthouders, leveranciers en werknemers in de horecasector te kunnen vertegenwoordigen, een referentiepunt te worden en een bron om naar toe te gaan voor concrete hulp.

Presidente

Luciano Sabbeddu

Onze vereniging bestaat hedendaags uit 58 zowel mannelijke als vrouwelijke leden met een gedeelde passie: Koken. 

Sinds de oprichting van de vereniging zijn de vertegenwoordigers te vinden op evenementen waar de horeca centraal staat. Een prachtig voorbeeld hiervan is de jaarlijkse Horecava. De verenging presenteert en beoordeeld hier culinaire gerechten van de overgevlogen Italiaanse exposanten. De vereniging probeert door middel van het bijwonen van de evenementen de vergroting van de afzetmarkt van de Italiaanse producten te stimuleren. 

Wij, als vereniging,  proberen de kwaliteit van de Italiaanse keuken naar Nederland te brengen.